Ekološko tiskanje brez toplote

Preklopite na tehnologijo tiskanja brez toplote za nizko porabo energije

Naš planet se sooča s številnimi okoljskimi izzivi .Pri Epsonu se osredotočamo na spreminjanje načina porabe energije. Preklop na tehnologijo tiskanja brez toplote, ki ne uporablja toplote v postopku brizganja črnila in tako zagotavlja manjšo porabo energije. Začnimo stran za stranjo in prispevajmo k spremembam vsakokrat, ko tiskamo.

Ko se odločate za nov tiskalnik, razmislite o prehodu na tehnologijo tiskanja brez toplote. Izkoristite tehnologijo sebi v prid.

TEHNOLOGIJA MICRO PIEZO

 

Če želite zanesljive, hitre in visokokakovostne natise, je zelo pomembno, da razumete, kaj poganja vaš tiskalnik, in sicer tiskalna glava . Tehnologija Micro Piezo uporablja kristale piezo, ki ob prejemu električnih signalov tiskalnik oddajajo impulze. Pri tem proizvaja kapljice, ki so po obliki in velikosti izjemno skladne, s katerimi zagotavlja jasne in ostre natise. Termični tiskalniki pa uporabljajo toplotni element, s katerim segrejejo črnilo, pri čemer ustvarijo zračni mehurček, ki izbrizga črnilo skozi šobo.

PrecisionCore je Epsonova najnovejša tehnologija tiskanja, ki uporablja revolucionarno tiskalno vezje z visoko gostoto in lahko proizvede do 40 milijonov natančnih pik.

Zanimivost :

Če bi bila kapljica črnila velikosti 1,5 pl enako velika kot nogometna žoga in bi bilo črnilo izbrizgano iz tiskalne glave z 90 šobami za posamezno barvo, bi stadion Wembley napolnili z žogami v približno eni sekundi. Prav s takšno hitrostjo deluje tehnologija Micro Piezo.