OPTIČNI ČITALNIK -SKENER

Kako izbrati optični čitalnik

Izbira pravega skenerja za pisarno pa je težja naloga. Največkrat bodo zadostovale zmogljivosti, ki jih ponujajo večopravilne naprave, za posebne naloge pa to morda ne bo dovolj. V vseh primerih pa je potrebno razmisliti o povezljivosti z ostalimi sistemi, ki jih podjetje že uporablja. Posamezne strani, kot so na primer pogodbe, računi, potrdila in tudi osebne izkaznice, boste uspešno skenirali s ploskim skenerjem. Za podjetja velikokrat pride prav  skener z možnostjo podajanja listov- listov ni treba posebej nalagati, poenostavi delovanje in pospeši skeniranje. Uporablja se lahko za samostojne liste A4.

VRSTE OPTIČNIH ČITALNIKOV : ploski optični čitalnik, valjni optični čitalnik, optični čitalnik dokumentov, prenosni optični čitalnik, ročni optični čitalnik, optični čitalnik za fotografije in negative, bobenski optični čitalnik

Pri izbiri skenerja bodite pozorni :

  • Hitrost skeniranja – čas zajema enega posnetka je od 10 do 40 sekund. Hitrost je odvisna tudi od zmogljivosti računalnika in velikosti dokumenta.
  • Velikost predloge – praviloma A4, ploski optični čitalnik je primeren tudi za manjše velikosti, za večje pa je potreben A3 čitalnik
  • Kakovost slike, ločljivost – navajamo v slikovnih pikah. Višja kot je številka, boljša je kakovost. Priporočena ločljivost je 4.800 × 9.600 slikovnih pik. Za dokumente z besedilom zadostuje ločljivost 1.200 × 2.400 slikovnih pik.
  • Barvna globina – navajamo v bitih. Višja kot je številka, več barvnih odtenkov lahko naprava zazna. Priporočena barvna globina je 48 bitov.
  • Zmogljivost optičnega čitalnika – priporočeno število skeniranih strani na dan brez nevarnosti pregretja naprave.
  • Povezljivost z ostalimi sistemi- USB, kabel LAN , vhod HDMI, vmesnik SCSI,  WI-FI  ipd….

Pošljite
povpraševanje

Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli rešitev, ki bo ustrezala vašim potrebam in željam!