Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Filter

 
 
 

Tiskalniki

Tiskalnik - nepogrešljiv element vsake organizacije

Dandanes je tiskalnik nepogrešljiva oprema vsake organizacije. Najdemo jih lahko v vseh pisarnah večjih organizacij, pa tudi pisarnah domačih poslovnežev. Seveda je izbira primernega tiskalnika zelo pomembna – slednji se med seboj razlikujejo po zmogljivosti, hitrosti ter lastnostih tiskanja. V našem podjetju vam nudimo različne rešitve za lažji potek vašega poslovanja, zato se med drugim v naši ponudbi nahajajo tudi različni tiskalniki priznanih blagovnih znamk Xerox in Develop, pa tudi tonerji in kartuše za njihovo pravilno delovanje. Ker se zavedamo, da je hitra odzivnost nujna ob napaki tiskalnika, se poleg prodaje ukvarjamo tudi s servisom in vzdrževanjem vaših naprav. Tako smo vam na voljo v vsakem trenutku, z obilno zalogo raznovrstnih rezervnih delov.

tiskalnik

Vrste tiskalnikov in njihovo delovanje

V osnovi se tiskalniki delijo na laserske ter brizgalne – prvi tiskajo s pomočjo tonerjev, drugi pa s pomočjo kartuš. V domačem okolju se brizgalni tiskalnik Epson prav dobro obnese, v poslovnem pa je laserski tiskalnik skorajda nujen. Brizgalni tiskalniki sicer običajno zasedejo manj prostora, uporabiti pa jih je mogoče tudi za tiskanje na druge medije, vendar pa so počasnejši ter tako manj primerni za uporabo v fleksibilni organizaciji, ki potrebuje hitro in neprestano tiskanje različnih dokumentov. Prednosti laserskih tiskalnikov je obilo:

  • Hitrost tiskanja

Laserski tiskalnik omogoča hitro tiskanje velikega števila dokumentov. Tako je z njim mogoče natisniti tudi več kot 50 ali 100 strani na minuto, kar predstavlja veliko prednost pred brizgalnimi. Proces brizgalnega tiskanja namreč traja precej dlje.

  • Tiho delovanje

Tiskanje na laserskem tiskalniku je tišje ter manj moteče za okolico. Ta lastnost pride še posebej prav, če se v pisarni nahaja več ljudi, tiskanje pa je pogosto. Zvočni šumi iz okolja lahko namreč negativno vplivajo na koncentracijo, posledično pa tudi na delovno uspešnost zaposlenega.

  • Stroškovna učinkovitost

Kljub nekoliko višji začetni investiciji, stroški nabave tonerjev skozi čas nanesejo veliko manj na posamezno natisnjeno stran, kot če bi uporabljali kartuše. Tako lahko zaključimo, da laserski tiskalnik predstavlja dolgoročno investicijo, ki se povrne. Seveda je investicija odvisna tudi od posameznega modela ter vaših potreb – zmogljivejši tiskalnik Epson kot potrebujete, višja bo cena. Svetujemo pa vam, da se na račun cene nikakor ne odpoveste kakovosti.

  • Kakovost tiska

Ne nazadnje ne gre pozabiti na kakovost tiska. Tisk z laserskimi tiskalniki je neprimerljivo bolj kakovosten. Noben brizgalni tiskalnik ne bo črnega teksta ali linij grafike poudaril tako odlično kot njegov laserski tekmec.

Najcenejši tiskalniki med katerimi izbirate, ne bodo nujno najbolj cenovno ugodni.

Ker so različni modeli namenjeni različnim načinom uporabe, je pred nakupom najprej smiselno preveriti potrebe, ki jih imate. Ali bo napravo uporabljalo več oseb? Koliko strani običajno natisnete dnevno? Koliko strani natisnete mesečno? Pretežno tiskate besedilo ali grafike? Kakšen format potrebujete? Boste tiskali dvostransko?

 Kljub temu, da se klasični laserski monokromatski tiskalnik še vedno odlično prodaja, je čas, da premislite o nakupu zmogljivejše naprave, ki bo vaše delo še dodatno olajšala. Na tem mestu velja omeniti določanje ustrezne cene vaše nove naprave. Čeprav svojega tiskalnika ne želite preplačati oz. zapraviti več, kot si lahko privoščite, je pred nakupom potrebno preveriti, kaj beseda poceni dejansko pomeni pri nakupu tovrstnega stroja. Običajno velja, da z nizkim zneskom začetne investicije, cena kasnejših naložb v tonerje oz. kartuše naraste. Od tega ima lahko korist le oseba, ki ne tiska pogosto.

tiskalniki

Laserski, LED ali Solid ink – kako izbrati med vsemi tiskalniki?

Dandanes je izbira tiskalnika glede na njegove funkcije nekoliko enostavnejša kot v preteklosti, saj so se razlike med hitrostmi ter kakovostjo posameznih modelov nekoliko zmanjšale. Vseeno obstajajo vprašanja o tehnologiji, ki jo tiskalniki uporabljajo za tiskanje. Katero izbrati, da vam bo tiskalnik kar najbolje služil še dolgo, dolgo časa?

Če običajno tiskate zgolj besedilo, ki vključuje manj zahtevne grafike (npr. logotipe), bo monokromatski laserski ali LED tiskalnik popolnoma zadovoljil vaše potrebe. Korak naprej stopajo laserski ter LED barvni modeli tiskalnikov, ki omogočajo barvno tiskanje različnih vsebin. Ker je barva dražja ter jo je zato težje nadomestiti, morajo poslovodje najti način za učinkovito porabo barvnega črnila. Tovrstne naprave vam bodo ustrezale, če potrebujete barvne vsebine. Slabost barvnih laserskih tiskalnikov je, da ne nudijo takšne kvalitete tiska barvnih slik, kot naprave z brizgalno tehnologijo. O nakupu takšnega modela velja premisliti predvsem v organizacijah, ki se ukvarjajo z grafičnim oblikovanjem, trženjem in oglaševanjem.

Solid ink tiskalnik oz. tiskanje s pomočjo trdnega črnila je inovacija, ustvarjena v podjetju Xerox. Unikatna tehnologija deluje s pomočjo topljenja črnila v obliki voščenega materiala. V nasprotju z ostalimi tonerji in kartušami, pakiranje takšnih voščenk ne vsebuje nobene plastike, zato jih je enostavneje skladiščite in dostaviti, pušča pa tudi manj škodljivih posledic na okolju. Barve, natisnjene s takšnim tiskalnikom, so živahne in bleščeče, tudi na recikliranem papirju.

Pri izbiri tiskalnika ne pozabite tudi na funkcionalne omejitve vaše pisarne. Izberite model, ki ni prevelik ali premajhen, hkrati pa nudi zadostni tiskalni volumen. Oglejte si tudi dodatne funkcije in možnosti, ki jih nudijo posamezni modeli.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

    1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.