Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Sistemi za digitalni tisk

Razvrsti produkte po:

Celoviti sistemi za digitalni tisk

V našem podjetju vam poleg ostalih rešitev za optimalno delovanje vašega podjetja nudimo tudi odlične sisteme za digitalni tisk. Na voljo so različni stroji za kakovosten tisk – izbirate lahko med priznanima znamkama Xerox in Develop. Poleg prodaje vam seveda nudimo tudi hiter ter odziven servis in vzdrževanje naprav. Neprestano smo opremljeni z veliko zalogo rezervnih delov za vse naprave v naši ponudbi, saj se zavedamo, da je hitra servisna odzivnost ključna za nemoteno delovanje vaše organizacije.

digitalni tiskPrednosti digitalnega tiska je mnogo

Lastnost naprave, da zmore sliko izdelati vedno znova, za vsako stran posebej, pomeni, da zmorejo stroji za digitalno tiskanje natisniti komplete večstranskih dokumentov naenkrat, hkrati pa slednje prilagoditi vsakemu posameznemu uporabniku. Ta funkcija omogoča uporabo personalizacije pri trženju storitev in izdelkov, tiskanje obsežnih knjig ter ostalih dokumentov po potrebi in še mnogo drugega.

  • Kakovost tiska

Kljub temu, da offset tiskanje še vedno predstavlja najbolj kakovostno opcijo, se tudi digitalni tisk razvija ter tako močno izboljšuje svojo kakovost. Dandanes so razlike med načini tiskanja že tako majhne, da jih lahko opazi le resnično izkušen tiskar. Tako ni razloga, da se ne bi odločili za digitalno tiskanje ter si s tem prihranili obilo stroškov, truda ter komplikacij. Stroji za tisk omogočajo kakovosten barvni in črno beli tisk. Digitalni tisk predstavlja ekonomično pot do obveščanja potencialnih strank o vašem delovanju. Je odlična priložnost za trženje ter oglaševanje vaših storitev, saj je ravno slednje v današnjem poslovnem svetu še posebej pomembno. Izgradnja prepoznane blagovne znamke pa seveda ni mogoča brez odlične naprave za hitro tiskanje.

  • Hitrost in odzivnost

Hitrost tiska ter visoka odzivnost naprave je odlična naložba v fleksibilnost vašega podjetja. Tiskalnik je na voljo v vsakem trenutku, kadarkoli ga potrebujete. Tako ga lahko uporabite tudi v zadnjem trenutku – glede na potrebe. Na računalniku lahko datoteko prilagajate sproti, zato je mogoče tudi njeno spreminjanje. Naprave za tiskanje v naši ponudbi so izjemno zmogljive, saj lahko natisnejo tudi preko 100 strani v eni sami minuti. Na mesec lahko tako natisnete tudi 500.000 strani. Seveda sta zmogljivost ter hitrost odvisni tudi od samega modela tiskalnika, zato pred nakupom preverite, kakšne so vaše okvirne mesečne potrebe.

  • Stroškovna učinkovitost

Ko je v svetu prevladoval klasičen način tiskanja (offset tisk), so si ga lahko privoščile le največje organizacije. Ta način namreč zahteva izdelavo posebnih plošč ter z njimi povezanih nastavitev naprave. S tiskanjem večjih količin se pri offset tisku cena niža. Za tiskanje majhnih naklad to predstavlja šibkost. Tako so bila včasih na izgubi manjša podjetja z lokalno tržno bazo, ki so se bila na račun cene prisiljena odpovedati kakovosti.

S pojavom digitalnega tiska se je to spremenilo. Tiskanje je postalo dostopno za vsa podjetja, tudi manjša. Digitalni tisk namreč ne zahteva posebnih nastavitev za posamezno kopijo – zato je na tovrstnih napravah mogoče natisniti še tako majhno količino gradiva, brez da bi si pri tem nakopali visok strošek. Edini strošek, ki ga boste z digitalnim tiskalnikom imeli, bo začetna investicija ter kasnejša nabava kartuš oz. tonerjev.

  • Prijaznost do okolja

Kljub temu, da digitalno tiskanje zahteva visoko porabo papirja, ima na okolje mnogo pozitivnih učinkov. Tako zmanjšuje in preprečuje nastanek dodatnih odpadkov. V primerjavi z offset tiskom porabi veliko manj papirja. Ker je v celoti izveden s pomočjo elektronske datoteke, ne proizvaja dodatnega odpada, kot so tiskalne plošče in razni filtri. Za digitalno tiskanje je potrebnega veliko manj črnila, pri samem procesu pa se uporablja manj strupenih in naravi škodljivih snovi.

Kako delujejo naprave za digitalni tisk?

Klasični tiskalni stroj še vedno nudi obilo možnosti uporabe, vendar nikakor v podjetnem okolju, kjer sta prilagodljivost ter hitrost ključni. Specifične situacije, kot je npr. tiskanje umetniških grafik, v poslovnem svetu niso pogoste, zato je za konkurenčno podjetje digitalni tisk zelo pomembna komponenta učinkovitega poslovanja.

digitalni tiskalnik

V splošnem pojem digitalnega tiska vključuje vse vrste metod za razmnoževanje dokumentov, ki uporablja elektronske datoteke in pike za izdelavo končne slike s pomočjo črnila, tonerja ali kakšnega drugega pigmentnega sistema za ustvarjanje slik. Proces digitalnega tiskanja se prične z izdelavo elektronske datoteke oz. z izdelavo besedila ali slike. Ne glede na program, v katerem je datoteka ustvarjena, se slednja pred tiskanjem pretvori v rastrski zapis, mrežo x in y koordinat na zaslonskem prostoru. Formati JPEG, GIF, TIFF in BMP so primeri različnih tipov rastrskega zapisa.

Naprave za digitalni tisk uporabljajo vrsto tehnologije za ustvarjanje končne slike na papirju. Najpogosteje uporabljajo laserje s tonerji, opremljenimi s suhim ali mokrim črnilom, ali inkjet tehnologijo.

Ne pozabite na izbiro primernega papirja za digitalno tiskanje. Papir, namenjen digitalnemu tisku, ima drugačne lastnosti, kot papir za offset tiskanje. Pomembno je namreč, da papir pravilno reagira na toploto, pritisk ter kemijsko sestavo črnila, uporabljenega v postopku tiskanja. 

 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

    1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.