Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Filter

 
 
 

Multifunkcijske naprave

Razvrsti produkte po:
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi


Multifunkcijska naprava vam lahko močno olajša delo v pisarni

Je v vaši pisarni premalo prostora, da bi vanjo namestili vse naprave, ki jih potrebujete? Vam slednje zasedajo preveč delovnega prostora? Potem je zagotovo čas za izbiro multifunkcijske naprave, saj slednja združuje tiskalnik in skener, pa tudi fotokopirni stroj in faks. Čeprav so tovrstne naprave po velikosti običajno večje kot samostojni tiskalnik, se vam bo sčasoma sprostilo več prostora na delovni mizi, saj ne bo več potrebe po štirih različnih napravah. Z njenim nakupom boste dolgoročno prihranili tudi nekaj stroškov, saj bo zmanjšala vaše potrebe po vzdrževanju in servisiranju.

Med seboj se razlikujejo glede na tip tiskanja, zmogljivost, velikost ter funkcije, ki jih nudijo. Ravno zato je pred nakupom potreben temeljit premislek o tem, kaj sploh potrebujete. V podjetju Panna vam nudimo različne modele multifunkcijskih naprav – od tistih najbolj preprostih in primernih za individualno rabo, pa tudi tistih najbolj zmogljivih, primernih za uporabo v velikih kolektivih.

Multifunkcijska naprava

Kakšno multifunkcijsko napravo izbrati?

1.      Ocena vaših potreb

Prvi korak nedvomno predstavlja ocena obstoječih potreb po tiskanju, skeniranju in fotokopiranju. Premislite, s kakšnimi nalogami se bo vaša multifunkcijska naprava spopadala na vsakodnevni ravni. Pri izbiri vam lahko pomagajo sledeča vprašanja. Bo multifunkcijska naprava opravljala zahtevne naloge tiskanja slik? Jo bo uporabljalo več ljudi? Jo potrebujete le za individualno domačo rabo?

2.      Pregled trga in primerjava modelov

Ko enkrat ocenite vaše potrebe, nastopi čas za ogled različnih naprav, ki jih lahko najdete v ponudbi. Seveda velik dejavnik nakupa predstavlja tudi cena. Svetujemo vam, da vedno ostajate v sklopu svojih finančnih zmogljivosti, vsekakor pa se vam bo investicija najbolj obrestovala, če boste izbrali napravo, ki bo zadovoljevala vse vaše potrebe. Ne odpovejte se funkcionalnosti na račun nizke cene. Če vaša služba vključuje delo s slikami in njihovim tiskanjem, je nedvomno čas za nakup multifunkcijske naprave z visoko resolucijo in možnostjo barvnega tiskanja. Običajno so za tisk kakovostnih slik primernejši brizgalni tiskalniki, tesno za petami pa jim sledijo tudi laserski tiskalniki. Slednji dosegajo odlične zmogljivosti predvsem pri tisku teksta, saj omogočajo izjemno hitro tiskanje. Kljub nekoliko počasnejšemu tiskanju brizgalnikov, so slednji odlična naložba, če se ukvarjate z oblikovanjem ali marketingom, kjer je kakovost slike nepogrešljiva.

3.      Izberite preverjenega prodajalca, ki nudi hiter servis

Ne nazadnje ne gre pozabiti na izbiro ustreznega prodajalca naprav. Multifunkcijska naprava je naprava, ki potrebuje redno vzdrževanje, pa tudi dobavo potrošnega materiala, kot so kartuše in tonerji. Podjetje Panna je dolgoletni pooblaščeni serviser izbranih blagovnih znamk Xerox in Develop, zato vam nudimo celostne storitve. Poleg dobave kakovostne programske in strojne opreme, bomo poskrbeli tudi za hiter in odziven servis ter dobavo rezervnih delov.

Multifunkcijska naprava uporabniku nudi obilo prednosti

V začetku so bile multifunkcijske naprave bolj primerne za individualne uporabnike in manjše posle. Z njihovim razvojem ter napredkom tehnologije, so danes primerne tudi za uporabo v srednje velikih in velikih podjetjih, saj so modeli postali večji in bolj robustni. Razumevanje, kakšne prednosti in slabosti s seboj prinaša multifunkcijska naprava, vam omogoča, da sprejmete bolj informirano odločitev, ali slednja ustreza vsem vašim zahtevam.

  • Priročnost in prihranek časa

Multifunkcijska naprava nedvomno nudi obilo funkcij, saj ima veliko pripravnih lastnosti, ki jih v nasprotnem primeru najverjetneje ne bi kupili. Če, na primer, ne pošiljate veliko faksov, najverjetneje niste investirali v posamezno faks napravo. Multifunkcijski tiskalnik z možnostjo prejemanja faksov vam tako omogoča poišiljanje in prejemanje dodatnih faks sporočil, brez dodatnih stroškov. Uporaba multifuncijske naprave je tudi v drugih pogledih zelo prikladna. Možnost skeniranja dokumenta, ki ga lahko takoj zatem natisnete na isti napravi ponuja nenadomestljivo udobje, hkrati pa vam prihrani tudi čas, ki bi ga porabili za hojo med dvema napravama.

  • Prihranek prostora

Prihranek prostora je najverjetneje ena izmed najbolj opaznih prednosti. Namesto, da bi vam bilo potrebno iskati prostor, kjer bodo stale ločene naprave, lahko vse to opravite že z eno samo napravo. Ta prednost bo zagotovo prišla prav lastnikom majhnih pisarn ali stanovanj, ki skušajo prostor, ki ga imajo na voljo, kar najbolje izkoristiti.

  • Prihranek energije in stroškov

Nakup naprave, ki združuje različne funkcije, je cenejši, kot nakup različnih naprav. Čeprav lahko cena multifunkcijske naprave preseže ceno klasičnih samostojnih tiskalnikov, je ta opcija še vedno cenejša od nakupa vseh naprav. Tako boste dobili višjo funkcionalnost in si olajšali delo, po cenejši ceni. Omeniti je potrebno tudi stroške vzdrževanja. Slednje je nedvomno cenejše kot vzdrževanje več različnih naprav. Ker multifunkcijske naprave običajno delujejo že s pomočjo enega samega električnega priključka, to omogoča manjšo porabo električne energije. Hkrati ta lastnost zmanjšuje tudi zmedo, ki jo povzročajo različni kabli in priključki.

  • Manj odpadnih delov

Ker enak toner ali kartuša omogočata tiskanje vseh dokumentov, kot so faksi, skenirane strani ali dokumenti, natisnjenih s pomočjo računalnika ali USB priključka, vam ne bo več potrebno skrbeti za zadostno zalogo različnih črnil za različne porabnike. Na ta način boste zmanjšali materiale, ki jih je potrebno reciklirati ali zavreči. To vam bo pomagalo pri zmanjševanju ogljičnega odtisa, ki ga vaše podjetje pušča na okolju. 

 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

    1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.