Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Tiskanje

Tiskanje
 
 • 18.05.2018

  Pazite pri namestitvi mrežnega tiskalnika

  Mrežni tiskalniki (Wi-Fi in ethernet) že dolgo niso več nobena redkost. Še več, razen vstopnih modelov skorajda ni več tiskalnika, ki ne bi omogočal tiskanja prek mreže. Tudi njihova namestitev ni več tako zapletena, kot je bila nekoč. Običajno je dovolj, da tiskalnik povežemo v Wi-Fi omrežje, na računalnik naložimo gonilnike in že smo pripravljeni na tiskanje.
   
  Več o >
 • 17.04.2018

  Izbira papirja je pomembna za kakovostno tiskanje

  Za dober rezultat tiskanja ni pomembna le kakovost tiskalnika in črnila (brizgalni tiskalniki) ali tonerja (laserski tiskalniki), temveč tudi pravilna izbira papirja. Medtem ko za dokumente uporabljamo klasičen ‘fotokopirni’ papir formata A4 s težo 80-90 g/m2, ta ni nujno primeren za druge stvari, ki jih želimo tiskati.
   
  Več o >
 • 20.03.2018

  S temi nasveti boste mojster skeniranja

  Skeniranje dokumentov je z multifunkcijskimi napravami izjemno enostavno. Dokument položimo in poravnamo na stekleno površino, zapremo pokrov, izberemo, kam naj se shrani, ter pritisnemo gumb. Končano! Toda če imamo opravka s stranjo iz revije, natisnjeno fotografijo, starejšim, zbledelim dokumentom …, je dobro vedeti, kako skenirati z naprednejšimi nastavitvami, saj bo rezultat skeniranja tako bistveno boljši.
   
  Več o >
 • 19.09.2017

  Poceni tiskalniki, drage kartuše - zakaj je tako?

  Zarota proizvajalcev tiskalnikov ali kaj drugega - kaj je razlog, da so novi tiskalniki tako poceni, originalne kartuše in tonerji pa tako dragi? Po nekaterih podatkih je maloprodajna cena črnila v originalnih kartušah višja od primerljive količine vrhunskega šampanjca ali celo človeške krvi.
   
  Več o >
 • 16.03.2017

  Tiskanje v oblaku - kaj, kako, zakaj?

  O tiskanju v oblaku se razmeroma malo govori, čeprav gre za zelo praktično funkcijo. Večinoma tiskalnike še vedno uporabljamo na klasičen način, bodisi neposredno priključene na računalnik, ali do njih dostopamo prek lokalne mreže. Tiskanje v oblaku širi dostop do tiskalniških naprav. Do njih lahko dostopamo od kjerkoli in iz katerekoli naprave.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  6 POMEMBNIH NASVETOV PRI OBLIKOVANJU DOKUMENTOV ZA DIGITALNI TISK

  V primerjavi z offset tehnologijo je potrebno pri oblikovanju tiskovin, ki bodo natisnjene z digitalno tehnologijo (xerografija), vzeti v zakup značilnosti in omejitve digitalnega tiska. Z uporabo pravilnih tehnik, ki izkoriščajo vse prednosti digitalnega tiska, so lahko projekti, namenjeni digitalnemu tisku, ustvarjalni, kreativni in izjemno privlačni.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Prednosti in slabosti tiskanja znotraj »hiše«

  Napredek tehnologije danes omogoča smiselno tiskanje znotraj podjetja. Danes koristi odtehtajo slabosti. Za vas bomo preučili vsako možnost in vas vodili skozi prednosti in slabosti za prepoznavanje potencialnih priložnosti za vaš posel. Dobro za začetek je vprašanje, ali je tisk še vedno ustrezna rešitev v vse bolj digitalnem svetu. To je. To je kot pri strankinih nakupnih željah - povečanje prodaje glede na število razpoložljivih možnosti. Različni kupci imajo različne želje. Še vedno ostaja, da je tiskanje pomemben del vašega komunikacijskega spleta.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Razlike med tiskalniki za domačo in poslovno rabo

  ​»Dober dan, tiskalnik rabim, ne predrag, s čim cenejšimi kartušami.« Tako se po navadi začne pogovor med kupcem in prodajalcem v trgovini z računalniško opremo. Nato poskuša prodajalec iz kupca izvleči čim več informacij: za kakšen namen se bo tiskalnik uporabljal, koliko se bo tiskalo, ali zadostuje črno-beli tisk, ali bo tiskalnik povezan v mrežo, ali kupec potrebuje zgolj tiskalnik, ali morda multifunkcijsko napravo … vprašanj, ki vplivajo na izbiro tiskalnika, je še mnogo, a tokrat se bomo osredotočili na razlike med tiskalniki za domačo in poslovno rabo.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Zakaj so natisnjene barve drugačne kot na zaslonu?

  Večina se je že srečala s primerom, ko so natisnjene barve na papirju bistveno odstopale od tistih na zaslonu. Še posebej je to izrazito pri tiskanju fotografij ter grafik, kjer želimo točno določeno svetlost, barve in odtenke. V nadaljevanju bomo razložili, zakaj do tega prihaja in kako si pomagati, da bi bile natisnjene barve čim bolj podobne tistim na zaslonu.
   
  Več o >
 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.