Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Tehno miks

Tehno miks
 
 • 18.01.2018

  Pozor: Nevidna nevarnost na spletu

  Funkcija, da si spletni brskalnik (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari …) zapomni prijavne podatke za spletna mesta, ki zahtevajo vpis uporabniškega imena in gesla, je priročna. Prihrani nam vsakokratno brskanje po spominu in vnašanje teh podatkov. Žal pa ta priročna funkcija ni brez tveganj. Že do zdaj je veljalo, da to ni najbolj varna možnost, z novim odkritjem raziskovalcev pa bi morali vsi takoj opustiti shranjevanje uporabniških imen in gesel v brskalnikih.
   
  Več o >
 • 12.12.2017

  Podražitve telekomunikacijskih storitev - ker konkurence v resnici ni

  Prvega januarja bosta največja telekomunikacijska operaterja v državi, Telekom Slovenije in A1, podražila velik del svojih storitev. Dvig cen bo za določene uporabnike znaten. Tudi do 5 evrov. Kako je to mogoče, ko pa imamo, vsaj na papirju, konkurenčen in delujoč telekomunikacijski trg?
   
  Več o >
 • 17.11.2017

  Telefon za 1.400 evrov. Resno?

  V trgovine je prišel iPhone X, za katerega je treba odšteti 1.200 ali 1.400 evrov, odvisno od količine vgrajenega pomnilnika. Ljudje so tudi tokrat zanj čakali v vrstah, kar pomeni, da so pripravljeni plačati toliko za žepno napravo za komuniciranje. Ob tem so se ob forumih in tudi ob starih dobrih gostilniških šankih vrstile razprave, kdo je tako nor, da plača toliko za telefon.
   
  Več o >
 • 11.10.2017

  5 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete prodajati na spletu

  Postaviti spletno trgovino in objaviti izdelke je enostavno. Pravzaprav najlažje od vseh opravil, če se odločite za spletno prodajo. Najbolj zapletene stvari se skrivajo v ozadju. Lahko še zahtevnejše kot pri prodaji v fizični prodajalni. Zato smo pripravili seznam 5 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete prodajati na spletu oziroma preden se sploh podate na to zanimivo, a tudi zahtevno odisejo.
   
  Več o >
 • 19.09.2017

  Sosedov Miha vam bo uničil posel

  Izdelava spletne strani je po ljudskem izročilu dokaj enostavna reč, ki jo obvlada tudi sosedov Miha. Ki vam bo spletno stran naredil za sendvič in pico, ali če je malo bolj podjetne narave, na študentsko napotnico. Ampak sosedov Miha vam bo - tega se sam niti ne zaveda, a mu ne gre zameriti - lahko uničil posel.
   
  Več o >
 • 22.08.2017

  Zmanjšajte ogljični odtis in prihranite

  Kako lahko zmanjšate svoj ogljični odtis in ob tem še prihranite? Ekologija namreč ni (več) samo modna muha - zdaj gre zares, če želimo preprečiti podnebne spremembe, ki grozijo, da bodo močno zmanjšale kakovost življenja. Preberite 7 koristnih nasvetov, kako zmanjšati svoj ogljični odtis in ob tem še prihraniti.
   
  Več o >
 • 22.08.2017

  Kolumna: Več, več, več - do kdaj?

  Zaslužiti več. Imeti več. Doživeti več. Do kod? Kje je meja? Novodobni guruji tega in onega tako radi poudarjajo, kako je vse dosegljivo, kako je vse mogoče, če si dovolj želimo in dovolj prizadevamo. Nič ni nemogoče. Samo potruditi se moramo.
   
  Več o >
 • 12.07.2017

  Jeseni država poostreno nad s.p.-je

  Če se bodo uresničile napovedi in želje vlade, lahko jeseni pričakujemo spremembe zakonodaje, ki naj bi otežile “delo prek s.p-ja”. Govora je o tisti vrsti dela na podlagi civilnopravne pogodbe, kjer so prisotni elementi delovnega razmerja - tako imenovano prekarno delo torej. Tudi v primeru, ko je interes za takšno vrsto sodelovanja obojestranski, torej tako na strani “delodajalca” kot na strani “delavca s.p.-jevca”, zakon in inšpektorji ne bodo poznali milosti.
   
  Več o >
 • 14.06.2017

  Poglejte, kaj morate vedeti, če potujete v ZDA

  Potujete ali nameravate potovati v ZDA? Tamkajšnji mejni organi imajo že dalj časa pooblastilo, da na mejni kontroli pregledajo vsebino vaših elektronskih naprav. Odkar je na oblasti predsednik Donald Trump naj bi bili tovrstni pregledi čedalje pogostejši, mejni organi pa naj bi zahtevali celo izročitev gesel za dostop do podatkov na elektronskih napravah ter uporabniških podatkov za družbena omrežja.
   
  Več o >
 • 14.06.2017

  Google vam bo po novem sledil tudi v fizičnem svetu

  Da nam spletni velikani sledijo na vsakem virtualnem koraku, smo se nekako navadili in sprejeli za dano. Hočeš-nočeš, temu se danes ne da več izogniti, razen če bi se odločili zelo omejiti našo dejavnost na spletu. Kar pa je, glede na vedno bolj digitalno povezan svet, oprostite izrazu, uriniranje proti vetru.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.