Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Tehno miks

Tehno miks
 
 • 12.07.2017

  Jeseni država poostreno nad s.p.-je

  Če se bodo uresničile napovedi in želje vlade, lahko jeseni pričakujemo spremembe zakonodaje, ki naj bi otežile “delo prek s.p-ja”. Govora je o tisti vrsti dela na podlagi civilnopravne pogodbe, kjer so prisotni elementi delovnega razmerja - tako imenovano prekarno delo torej. Tudi v primeru, ko je interes za takšno vrsto sodelovanja obojestranski, torej tako na strani “delodajalca” kot na strani “delavca s.p.-jevca”, zakon in inšpektorji ne bodo poznali milosti.
   
  Več o >
 • 14.06.2017

  Poglejte, kaj morate vedeti, če potujete v ZDA

  Potujete ali nameravate potovati v ZDA? Tamkajšnji mejni organi imajo že dalj časa pooblastilo, da na mejni kontroli pregledajo vsebino vaših elektronskih naprav. Odkar je na oblasti predsednik Donald Trump naj bi bili tovrstni pregledi čedalje pogostejši, mejni organi pa naj bi zahtevali celo izročitev gesel za dostop do podatkov na elektronskih napravah ter uporabniških podatkov za družbena omrežja.
   
  Več o >
 • 14.06.2017

  Google vam bo po novem sledil tudi v fizičnem svetu

  Da nam spletni velikani sledijo na vsakem virtualnem koraku, smo se nekako navadili in sprejeli za dano. Hočeš-nočeš, temu se danes ne da več izogniti, razen če bi se odločili zelo omejiti našo dejavnost na spletu. Kar pa je, glede na vedno bolj digitalno povezan svet, oprostite izrazu, uriniranje proti vetru.
   
  Več o >
 • 14.06.2017

  To morate vedeti o odpravi mobilnega gostovanja v EU

  Od 15. junija dalje je doplačevanje za uporabo mobilne telefonije v drugih državah članicah EU, zgodovina. A čeprav naj bi veljalo načelo “roam like at home” (gostuj kot da si doma), nekaj omejitev ostaja. Večinoma so povezane s prenosom podatkov in t.i. pravično uporabo, s čimer je Evropska komisija želela preprečiti selitev uporabnikov k mobilnim operaterjem v državah z nižjimi cenami mobilnih storitev.
   
  Več o >
 • 23.05.2017

  5 pomembnih trikov za večjo spletno prodajo

  Ne, to ni še en članek, ki vam obljublja, da boste povečali vašo spletno prodajo, če boste upoštevali spodnje nasvete. Nemogoče je namreč podati univerzalne nasvete, ki bodo uporabni za vse vrste spletnih trgovin, za vse vrste izdelkov in za vse ciljne skupine kupcev. Zato ni nujno, da bo kaj od naštetega pri vas delovalo. A vredno je poskusiti. Pravzaprav je poskušanje in merjenje odzivov najpomembnejši nasvet, ki vam ga lahko damo. Zato začnimo kar z njim.
   
  Več o >
 • 18.04.2017

  Majhna Tesla pred velikanom Fordom

  Če verjamemo v to, da ima trg vedno prav, potem je Tesla, ki proizvaja samo električne avtomobile, prehitela avtomobilskega velikana Ford. Tržna vrednost Tesle je namreč 3. aprila na borzi znašala 48,2 milijarde dolarjev oziroma 3,1 milijarde več kot so vlagatelji cenili vrednost Forda. Pa čeprav je Tesla v prvem četrtletju prodala 25.000 (električnih) avtomobilov, medtem ko jih je Ford 236.000.
   
  Več o >
 • 16.03.2017

  Kolumna: Retro za vsako ceno?

  Dobili smo "novo" Nokio 3310. V času pametnih telefonov bodo prodajali ‘feature phone’, ki sploh ne bo tako poceni. Zanj bo treba odšteti 50 evrov, medtem ko za 75 evrov dobimo že pametno Lumio 550. A ni dvoma, da se bo posodobljena replika slavne Nokie dobro prodajala.
   
  Več o >
 • 15.02.2017

  Kolumna: Slovenija 2050

  Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je nedavno objavila dokument z naslovom Vizija Slovenije 2050, ki naj bi predstavljala smernice, kako naj bi se Slovenija razvijala. Okrog 600 posameznikov, ki je sodelovalo pri pripravi Vizije 2050, je izrazilo svoje želje, pričakovanja in poglede na to, v kakšni družbi in okolju naj bi živeli čez 33 let.
   
  Več o >
 • 15.02.2017

  Učinkovito nad stres na delovnem mestu

  Stres na delovnem mestu je zadnje čase vroča tema. Kar ne preseneča, saj se vedno več ljudi sooča s simptomi izgorelosti, ki so posledica dolgih delovnikov, kratkih rokov, pritiskov nadrejenih in lastnih teženj k perfekcionizmu. A ni treba, da je tako. V nadaljevanju si bomo ogledali, kako si organizirati delo in odnose, da na delovnem mestu ne boste doživljali tolikšnega stresa.
   
  Več o >
 • 18.01.2017

  Cenejše mobilno gostovanje draži domače storitve

  Cenejše mobilno gostovanje v državah Evropske unije oziroma pričakovana ukinitev doplačil (pribitkov) za mobilne storitve med gostovanjem, ki naj bi se zgodila letos poleti, je dobrodošla novica. Toda vedeti moramo, da bodo mobilni operaterji izpad prihodkov iz naslova gostovanja tako ali drugače nadoknadili. Najenostavneje z višjimi cenami domačih storitev.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji1234ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.