Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Tehno miks

Tehno miks
 
 • 17.04.2018

  Bolj kot Facebook, bi vas morali skrbeti ZZZS, Mercator, Spar, Tuš, Petrol ...

  V preteklih tednih smo gledali osuple in zaskrbljene obraze mnenjskih voditeljev in politikov, ko so na dan prihajali vedno novi podatki o razsežnostih afere Facebook in Cambridge Analytica. Težko je reči, zakaj. Ali takšni in drugačni pomembneži resnično niso vedeli, kakšen je resničen namen zbiranja in obdelovanja enormnih količin osebnih podatkov? Ali pa je bil osupel in zaskrbljen izraz na obrazu le igra za javnost? Kajti kdor vsaj približno spremlja dogajanje in trende na področju informacijskih tehnologij, mu je jasno, da se takšne (in še hujše) stvari dogajajo vsakodnevno.
   
  Več o >
 • 20.03.2018

  Stvari, ki jih morate vedeti o pametnem domu

  Povezan, pametni dom ni znanstvena fantastika. Najosnovnejše gradnike pametnega doma, kot so Wi-Fi stikala in Wi-Fi vtičnice, lahko kupimo že v vsaki bolje založeni trgovini z opremo za dom. Zato je pomembno razjasniti nekaj osnovnih, a pomembnih pojmov glede “dodajanja pameti” vašemu domu. Da ne bi na koncu ostali s tanjšo denarnico in napol delujočimi napravami za pametni dom.
   
  Več o >
 • 16.02.2018

  Še huje bo: lažne novice v Sloveniji

  Verjetno ni uporabnika interneta, ki v zadnjem letu ne bi slišal za lažne novice (fake news). Zelo verjetno je nanje tudi že naletel in precej verjetno je, da sploh ni zaznal, da bere lažno novico. Če so spletna mesta, kot je na primer The Onion, očitna parodija in je vsakomur jasno, da tam objavljenim informacijam ne gre verjeti, pa je prave lažne novice zelo težko prepoznati kot takšne.
   
  Več o >
 • 16.02.2018

  Zakaj še vedno nimamo zmogljivejših baterij?

  Kolikokrat smo že lahko brali o ‘najnovejšem raziskovalnem preboju’ na področju shranjevanja energije, a naši mobilniki še vedno stežka zdržijo več kot dan ali dva uporabe brez polnjenja in doseg električnih avtomobilov še vedno ni primerljiv z dosegom tistih, ki jih poganjajo fosilna goriva. Kljub ogromnim vlaganjem v raziskave in razvoj novih baterij v zadnjem desetletju, od tega še vedno nimamo prav veliko - nekoliko zmogljivejše litij-ionske baterije, to je vse.
   
  Več o >
 • 18.01.2018

  Pozor: Nevidna nevarnost na spletu

  Funkcija, da si spletni brskalnik (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari …) zapomni prijavne podatke za spletna mesta, ki zahtevajo vpis uporabniškega imena in gesla, je priročna. Prihrani nam vsakokratno brskanje po spominu in vnašanje teh podatkov. Žal pa ta priročna funkcija ni brez tveganj. Že do zdaj je veljalo, da to ni najbolj varna možnost, z novim odkritjem raziskovalcev pa bi morali vsi takoj opustiti shranjevanje uporabniških imen in gesel v brskalnikih.
   
  Več o >
 • 12.12.2017

  Podražitve telekomunikacijskih storitev - ker konkurence v resnici ni

  Prvega januarja bosta največja telekomunikacijska operaterja v državi, Telekom Slovenije in A1, podražila velik del svojih storitev. Dvig cen bo za določene uporabnike znaten. Tudi do 5 evrov. Kako je to mogoče, ko pa imamo, vsaj na papirju, konkurenčen in delujoč telekomunikacijski trg?
   
  Več o >
 • 17.11.2017

  Telefon za 1.400 evrov. Resno?

  V trgovine je prišel iPhone X, za katerega je treba odšteti 1.200 ali 1.400 evrov, odvisno od količine vgrajenega pomnilnika. Ljudje so tudi tokrat zanj čakali v vrstah, kar pomeni, da so pripravljeni plačati toliko za žepno napravo za komuniciranje. Ob tem so se ob forumih in tudi ob starih dobrih gostilniških šankih vrstile razprave, kdo je tako nor, da plača toliko za telefon.
   
  Več o >
 • 11.10.2017

  5 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete prodajati na spletu

  Postaviti spletno trgovino in objaviti izdelke je enostavno. Pravzaprav najlažje od vseh opravil, če se odločite za spletno prodajo. Najbolj zapletene stvari se skrivajo v ozadju. Lahko še zahtevnejše kot pri prodaji v fizični prodajalni. Zato smo pripravili seznam 5 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete prodajati na spletu oziroma preden se sploh podate na to zanimivo, a tudi zahtevno odisejo.
   
  Več o >
 • 19.09.2017

  Sosedov Miha vam bo uničil posel

  Izdelava spletne strani je po ljudskem izročilu dokaj enostavna reč, ki jo obvlada tudi sosedov Miha. Ki vam bo spletno stran naredil za sendvič in pico, ali če je malo bolj podjetne narave, na študentsko napotnico. Ampak sosedov Miha vam bo - tega se sam niti ne zaveda, a mu ne gre zameriti - lahko uničil posel.
   
  Več o >
 • 22.08.2017

  Zmanjšajte ogljični odtis in prihranite

  Kako lahko zmanjšate svoj ogljični odtis in ob tem še prihranite? Ekologija namreč ni (več) samo modna muha - zdaj gre zares, če želimo preprečiti podnebne spremembe, ki grozijo, da bodo močno zmanjšale kakovost življenja. Preberite 7 koristnih nasvetov, kako zmanjšati svoj ogljični odtis in ob tem še prihraniti.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.