Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Računalniki

Računalniki
 
 • 11.10.2017

  Konec tabličnih računalnikov?

  Tisti, ki poznate Betteridgeovo pravilo novinarskih naslovov, že veste, da je odgovor negativen. S tabličnimi računalniki še ni konec in verjetno bodo še dolgo med nami. Se pa spreminja njihov trg. Prodajne številke kažejo, da zanimanje zanje upada, razloge za to pa analitiki pripisujejo zmogljivim pametnim mobilnikom z velikimi zasloni. Zato se tablice počasi spreminjajo v nišni izdelek za uporabnike, ki točno vedo, zakaj jih potrebujejo. Še zlasti v poslovnem svetu.
   
  Več o >
 • 22.08.2017

  Je Linux že kaj bolj primeren za vas?

  “Naslednje leto bo leto Linuxa”. Dolgo smo lahko poslušali takšne in podobne napovedi, ki pa se niso uresničile. Ali pač? Neizpodbitno je, da ima Linux na namiznih računalnikih zanemarljiv tržni delež. Zakaj je tako, bi bilo mogoče razpredati na dolgo in široko, a številke so jasne. Windows je še vedno številka ena.
   
  Več o >
 • 12.07.2017

  Chromebook - ali lahko nadomesti običajen prenosnik?

  Prenosniki Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS so cenejši od običajnih prenosnikov. Ne brez razloga. Njihova strojna oprema je optimizirana za poganjanje Googlovega sistema, ki je procesorsko manj požrešen, zaradi koncepta dela v oblaku pa potrebuje tudi minimalno prostora za lokalno shranjevanje. Glavno vprašanje: ali je lahko Chromebook zamenjava za običajen prenosnik?
   
  Več o >
 • 18.04.2017

  Kdo vam je pa to delal?

  Klasično vprašanje obrtnika, ki mora popravljati za drugim obrtnikom - “kdo vam je pa to delal?” Občasno lahko na enake besede naletimo tudi, ko gre za informatiko in računalništvo. Resnici na ljubo, zakaj bi bilo v IT-ju kaj drugače? Povsod se najdejo “mojstri”, ki zamočijo in morajo za njimi popravljati drugi.
   
  Več o >
 • 16.03.2017

  Kdaj je čas za zamenjavo računalnika?

  Doma imam sedem let star prenosnik, ki je še vedno dovolj zmogljiv za vse, kar potrebujem. Tudi montaža HD videoposnetkov mu ne predstavlja težav. Če bi ga želel prodati, bi zanj dobil kakšnih 150 evrov, medtem ko bi za nov, primerljiv ali zmogljivejši prenosnik odštel najmanj 700 evrov. Zakaj bi torej sploh razmišljal o zamenjavi?
   
  Več o >
 • 18.01.2017

  Varčevanje vas lahko stane preveč

  »Škoda denarja, saj s tem ravno tako naredimo vse, kar rabimo.« Pogost pristop, na katerega naletimo v praksi. Še zlasti v majhnih in mikro podjetjih, kjer se vsak privarčevan evro še kako pozna. Toda varčevanje pri informacijski in komunikacijski opremi je lahko zelo dvorezen meč. Da, možno je prihraniti. Lahko pa se zgodi, da bo na koncu strošek še bistveno višji.

   
  Več o >
 • 27.12.2016

  Vrnite življenje staremu prenosniku

  Glede prenosnih računalnikov velja prepričanje, da so nenadgradljivi-, ali vsaj zelo omejeno nadgradljivi. Ko ne ustrezajo več uporabnikovim zahtevam, je za razliko od »stacionarnih« računalnikov, ki jih je moč nadgraditi z novimi komponentami, potrebno kupiti novega. No, pa ni čisto tako. Tudi prenosni računalnik je mogoče posodobiti in mu podaljšati življenjsko dobo še za nekaj let. Brez vrtoglavih stroškov.
   
  Več o >
 • 27.12.2016

  Joj, vse je šlo v franže (ali crknil je trdi disk)

  Pri trdem disku skorajda ni vprašanje, če se bo pokvaril, temveč kdaj se bo pokvaril. Kljub temu marsikdo še vedno ne dela varnostnih kopij ali pa to počne pomanjkljivo. Ker je varnostno kopiranje povezano s stroški – nabavo strojne opreme – in časom, če to počnemo ročno, si bomo ogledali, katere opcije so vse na voljo ter katere so bolj primerne in katere manj.
   
  Več o >
 • 27.12.2016

  Nepogrešljive aplikacije za Android

  Razkritje: Sem svež v svetu Androida. Dolgo, najbrž predolgo, sem vztrajal v poslovno naravnanem BlackBerryjevem ekosistemu. Nato so me potrebe privedle do odločitve za nov pametni mobilnik, s katerim bom lahko uporabljal nekaj specifičnih storilnostnih aplikacij. Izbral sem Android. Apple je za moj okus preveč zaprt sistem, ki ne dopušča svobode, Microsoft na mobilnikih še ni to, kar bi želel. Ostal je torej Google.
   
  Več o >
 • 27.12.2016

  Nehajte metati denar skozi okno

  Koliko denarja vaše podjetje nameni za programsko opremo? Če so vaši računalniki opremlejni z opercijskim sistemom Windows, zneski najverjetneje niso zanemarljivi. Kaj pa če bi obstajala možnost, da denar, ki ga namenite programski opremi, privarčujete ali porabite za kaj drugega? Ne, ne govorimo o nelegalnih opcijah. Stroškom za programsko opremo se lahko izognete na povsem legalen način.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.