Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Računalniki

Računalniki
 
 • 18.01.2018

  Wi-Fi: To morate vedeti

  Wi-Fi je tista tehnologija, o kateri večinoma ne razmišljamo. Razen tega, da na zaslonu izberemo želeno omrežje, vpišemo geslo in kliknemo “poveži”, se z drugim ponavadi ne ukvarjamo. Kljub temu je dobro vedeti nekatere stvari, ki se dogajajo v ozadju in lahko vplivajo na varnost in uporabniško izkušnjo. Še zlasti, če sami postavljamo svoje brezžično omrežje doma ali v pisarni.
   
  Več o >
 • 12.12.2017

  NEVARNO: Skrivni operacijski sistem v vašem računalniku

  Če imate računalnik novejšega letnika z Intelovim procesorjem, se v njem nahaja skrit operacijski sistem, katerega namen še ni povsem jasen. Jasno je le to, da ga lahko izkoristijo zlikovci in razne tri-črkovne agencije, sploh, ker so v njem že odkrili ranljivosti.
   
  Več o >
 • 12.12.2017

  Varnostne kopije doma - to morate vedeti

  Zavedanje o pomembnosti varnostnih kopij je zadnja leta k sreči vedno bolj razširjeno. Čeprav gre težko z jezika, je vendarle treba priznati, da so izsiljevalski kriptovirusi naredili tudi nekaj koristnega - zaradi njih se je v splošni javnosti začelo več govoriti o tem, kako pomembno je imeti varnostne kopije. Ne samo zaradi kriptovirusov ali druge zlonamerne računalniške nesnage. Podatke lahko izgubimo tudi zaradi okvare diska, lastne napake, ko npr. po nesreči nepovratno izbrišemo podatke, zaradi tatvine, naravne nesreče, požara …
   
  Več o >
 • 17.11.2017

  Microsoft ponudil zaščito pred kriptovirusi

  V jesenski posodobitvi za Windows 10 (Fall Creators Update, 1709) se nahaja uporabna novost, ki pa je privzeto izklopljena. Gre za zaščito, ki je del Windows Defenderja in zlonamernim aplikacijam (vključno z izsiljevalskimi kriptovirusi) onemogoča spreminjanje datotek v zaščitenih direktorijih oz. mapah.
   
  Več o >
 • 17.11.2017

  Nevaren internet stvari

  Zadnje čase skoraj ne mine mesec, da ne bi brali o novem varnostnem incidentu, v katerega so vpleteni izdelki s skupnim imenovalcem ‘internet stvari’ (Internet of Things - IoT). Gre za naprave, kot so pametni termostati, povezljive nadzorne kamere, vremenske postaje, pametne ključavnice in podobno, ki so povezane v internet, a je pri njih praviloma slabo poskrbljeno za varnost. Kaj lahko pri tem stori uporabnik? Več v nadaljevanju.
   
  Več o >
 • 11.10.2017

  Konec tabličnih računalnikov?

  Tisti, ki poznate Betteridgeovo pravilo novinarskih naslovov, že veste, da je odgovor negativen. S tabličnimi računalniki še ni konec in verjetno bodo še dolgo med nami. Se pa spreminja njihov trg. Prodajne številke kažejo, da zanimanje zanje upada, razloge za to pa analitiki pripisujejo zmogljivim pametnim mobilnikom z velikimi zasloni. Zato se tablice počasi spreminjajo v nišni izdelek za uporabnike, ki točno vedo, zakaj jih potrebujejo. Še zlasti v poslovnem svetu.
   
  Več o >
 • 22.08.2017

  Je Linux že kaj bolj primeren za vas?

  “Naslednje leto bo leto Linuxa”. Dolgo smo lahko poslušali takšne in podobne napovedi, ki pa se niso uresničile. Ali pač? Neizpodbitno je, da ima Linux na namiznih računalnikih zanemarljiv tržni delež. Zakaj je tako, bi bilo mogoče razpredati na dolgo in široko, a številke so jasne. Windows je še vedno številka ena.
   
  Več o >
 • 12.07.2017

  Chromebook - ali lahko nadomesti običajen prenosnik?

  Prenosniki Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS so cenejši od običajnih prenosnikov. Ne brez razloga. Njihova strojna oprema je optimizirana za poganjanje Googlovega sistema, ki je procesorsko manj požrešen, zaradi koncepta dela v oblaku pa potrebuje tudi minimalno prostora za lokalno shranjevanje. Glavno vprašanje: ali je lahko Chromebook zamenjava za običajen prenosnik?
   
  Več o >
 • 18.04.2017

  Kdo vam je pa to delal?

  Klasično vprašanje obrtnika, ki mora popravljati za drugim obrtnikom - “kdo vam je pa to delal?” Občasno lahko na enake besede naletimo tudi, ko gre za informatiko in računalništvo. Resnici na ljubo, zakaj bi bilo v IT-ju kaj drugače? Povsod se najdejo “mojstri”, ki zamočijo in morajo za njimi popravljati drugi.
   
  Več o >
 • 16.03.2017

  Kdaj je čas za zamenjavo računalnika?

  Doma imam sedem let star prenosnik, ki je še vedno dovolj zmogljiv za vse, kar potrebujem. Tudi montaža HD videoposnetkov mu ne predstavlja težav. Če bi ga želel prodati, bi zanj dobil kakšnih 150 evrov, medtem ko bi za nov, primerljiv ali zmogljivejši prenosnik odštel najmanj 700 evrov. Zakaj bi torej sploh razmišljal o zamenjavi?
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji123ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.