Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Pisarna

Pisarna
 
 • 16.01.2019

  Največji izziv električnih avtomobilov niso avtomobili sami

  Avtomobilski proizvajalci za leto 2020 napovedujejo cenovno dostopne električne avtomobile, ki bodo imeli že precej zadovoljiv doseg z enim polnjenjem. Volkswagen na primer napoveduje električni avto segmenta C, ki bo po ceni primerljiv z Golfom in naj bi ponujal med 350 in 400 kilometri dosega s popolnoma napolnjeno baterijo. Kar je že dovolj dobro za številne voznike. Zanje bo večjo težavo kot doseg predstavljalo nekaj drugega.
   
  Več o >
 • 16.11.2018

  Delo od doma - zakaj mu šefi niso naklonjeni?

  O delu na daljavo (od doma) se krešejo različna mnenja. Nekateri ga zagovarjajo, kar podkrepijo tudi z empiričnimi podatki. Drugi mu nasprotujejo in navajajo primere, ko so podjetja po poskusih z delom od doma znova uvedla obvezno prisotnost v pisarnah. Oboji imajo po svoje prav. Delo na daljavo ni nujno vedno dobra rešitev, je pa vredno o delu od doma vsaj razmisliti in zaposlenim, kjer je to mogoče, omogočiti vsaj en dan na teden, da delajo na daljavo.
   
  Več o >
 • 10.10.2018

  To najbolj motivira IT-jevce (ne, to niso trendovske pisarne)

  Delodajalci in iskalci IT-jevskega kadra v zaposlitvenih oglasih radi omenjajo trendovske pisarne, neomejene količine kave, sveže sadje, mize za biljard, članarine za fitnes, redne teambuildinge in podobne bonuse, ki naj bi kandidate navdušili za zaposlitev. Toda, ali so to res stvari, ki vplivajo na zaposlitveno odločitev IT-jevca? Pogovori s prijatelji in znanci iz branže kažejo, da ne.
   
  Več o >
 • 18.07.2018

  Zdravstvena težava ljudi, ki delajo z računalnikom

  Bolečina v dlaneh. Mravljinčenje. Zbadanje. Odrevenelost prstov. Izgubljanje občutka za dotik. Padanje stvari iz rok. Našteto so lahko znaki za sindrom karpalnega kanala, ki je značilen za ljudi, ki z rokami opravljajo ponavljajoča se dela. Ne le šivilje, mizarji in finomehaniki v proizvodnji, ta zoprna nadloga lahko doleti tudi tiste, ki veliko delajo z računalnikom. Glavni vzrok so tipkanje in ponavljajoči se gibi z miško.
   
  Več o >
 • 16.02.2018

  Videonadzor v vsak prostor

  Oprema za videonadzor še nikoli ni bila tako dostopna. IP videonadzorne kamere eden od diskontnih trgovcev občasno ponuja dobesedno poleg solate. Za vsega nekaj deset evrov. A če želimo, da je od videonadzora tudi kakšna korist, se moramo tega lotiti premišljeno. Nakup kamere je še najlažja stvar.
   
  Več o >
 • 11.10.2017

  Izvedel sem digitalno transformacijo in prihranil čas

  Besede brenčavke (ang. buzzwords) preziram iz dna duše. Gre za tiste besede, ki se jih nekdo spomni ali zgolj potegne iz naftalina in potem jih vsi pograbijo in se trudijo biti moderni. Ali v trendu, kot se lepše sliši. Tudi digitalna transformacija je ena takih. Zelo verjetno je, da ste že slišali zanjo. Če izraz uporabljamo v poslovnem svetu, v najširšem smislu označuje digitalizacijo vseh vidikov in področij poslovanja.
   
  Več o >
 • 23.05.2017

  Ne bodite amater - PDF in pika!

  Ali tudi vi pošiljate dopise in druge dokumente v Wordovih datotekah? Potem nujno preberite naslednje vrstice. Razen izjemoma (več o tem v nadaljevanju) je namreč pošiljanje Wordovih datotek dokaj nespametno početje.
   
  Več o >
 • 23.05.2017

  Ne zafrknite se z napačno pisavo

  Pisave (fonti) imajo zelo velik vpliv na samo sporočilo ter na prejemnika sporočila. Enako sporočilo zapisano s pisavo Open Sans, Times New Roman ali Comic Sans (lahko) učinkuje povsem drugače. Čeprav zavedanje o pomenu izbire primerne pisave raste, se v poslovni komunikaciji še vedno premalo ljudi zaveda, kako pomembno je izbrati namenu in sporočilu primerno pisavo.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Fax v letu 2017

  V Sloveniji se bolj nagibamo k preverjenim blagovnim znamkam in že preverjenemu načinu dela, še posebej, če sosed reče, da je to pravi način. To je še posebej vidno pri FAX napravah. Smo v letu 2017 in večina podjetij bi še vedno rada imela samostojno FAX napravo, kljub temu da je na tržišču veliko ponudnikov internetnega FAX-a.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  5 nasvetov za opremljanje domače pisarne in delo od doma

  elo od doma ni modna muha. Čeprav so mnenja deljena in obstajajo tako raziskave, ki govorijo v prid večje produktivnosti dela v pisarni, kot tudi obratno, se število ljudi, ki (vsaj nekaj dni na teden) delajo od doma, povečuje. Tudi v Sloveniji, četudi je zakonodaja glede dela od doma do delodajalcev (v mislih imamo zaposlene v rednem delovnem razmerju) dokaj neprijazna. Nasveti glede opremljanja domače pisarne so sicer namenjeni vsem. Tudi če ne delate od doma in se vaša domača pisarna imenuje »računalniški kotiček«, vam bodo naslednji nasveti prišli prav.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

  1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.