Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

Pisarna

Pisarna
 
 • 11.10.2017

  Izvedel sem digitalno transformacijo in prihranil čas

  Besede brenčavke (ang. buzzwords) preziram iz dna duše. Gre za tiste besede, ki se jih nekdo spomni ali zgolj potegne iz naftalina in potem jih vsi pograbijo in se trudijo biti moderni. Ali v trendu, kot se lepše sliši. Tudi digitalna transformacija je ena takih. Zelo verjetno je, da ste že slišali zanjo. Če izraz uporabljamo v poslovnem svetu, v najširšem smislu označuje digitalizacijo vseh vidikov in področij poslovanja.
   
  Več o >
 • 23.05.2017

  Ne bodite amater - PDF in pika!

  Ali tudi vi pošiljate dopise in druge dokumente v Wordovih datotekah? Potem nujno preberite naslednje vrstice. Razen izjemoma (več o tem v nadaljevanju) je namreč pošiljanje Wordovih datotek dokaj nespametno početje.
   
  Več o >
 • 23.05.2017

  Ne zafrknite se z napačno pisavo

  Pisave (fonti) imajo zelo velik vpliv na samo sporočilo ter na prejemnika sporočila. Enako sporočilo zapisano s pisavo Open Sans, Times New Roman ali Comic Sans (lahko) učinkuje povsem drugače. Čeprav zavedanje o pomenu izbire primerne pisave raste, se v poslovni komunikaciji še vedno premalo ljudi zaveda, kako pomembno je izbrati namenu in sporočilu primerno pisavo.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Fax v letu 2017

  V Sloveniji se bolj nagibamo k preverjenim blagovnim znamkam in že preverjenemu načinu dela, še posebej, če sosed reče, da je to pravi način. To je še posebej vidno pri FAX napravah. Smo v letu 2017 in večina podjetij bi še vedno rada imela samostojno FAX napravo, kljub temu da je na tržišču veliko ponudnikov internetnega FAX-a.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  5 nasvetov za opremljanje domače pisarne in delo od doma

  elo od doma ni modna muha. Čeprav so mnenja deljena in obstajajo tako raziskave, ki govorijo v prid večje produktivnosti dela v pisarni, kot tudi obratno, se število ljudi, ki (vsaj nekaj dni na teden) delajo od doma, povečuje. Tudi v Sloveniji, četudi je zakonodaja glede dela od doma do delodajalcev (v mislih imamo zaposlene v rednem delovnem razmerju) dokaj neprijazna. Nasveti glede opremljanja domače pisarne so sicer namenjeni vsem. Tudi če ne delate od doma in se vaša domača pisarna imenuje »računalniški kotiček«, vam bodo naslednji nasveti prišli prav.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Inteligentna obdelava dokumentov

  Convert & Share je aplikacija za zajem, procesiranje/obdelavo in posredovanje (dostavo) dokumentov. Rešitev je preprosta, prilagodljiva in enostavna za namestitev ter uporabo, uporabnikom pa omogoča, da se osredotočijo na svoje primarno delo in ne izgubljajo časa z administracijo dokumentov.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Store+find: rešitev za učinkovito upravljanje dokumentov

  Še vedno je veliko podjetji, ki imajo dokumente v fasciklih in te fascikle v raznih omarah škatlah, ki jih odložijo v skladišča in podobno… Na dolgi rok vsi ugotovijo, da jim tovrsten način vzame veliko prostora predvsem pa veliko časa, ko želijo poiskati določen dokument, ki ga običajno hitro in nujno potrebujejo. Kar je najslabše je to, da se dokumenti lahko izgubijo. Takemu načinu ne moremo reči učinkovito upravljanje dokumentov!
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Kako ohladiti pisarno brez klime?

  ​Enostaven odgovor: težko. No, ampak ker mi pa prav zares ne jamramo, temveč iščemo rešitve, poglejmo, kaj lahko storite za bolj znosne pogoje dela, če iz takšnih ali drugačnih razlogov v pisarni nimate klimatske naprave.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Glasba in radio v pisarni - koristi ali škodi?

  Zvoki v ozadju povečujejo storilnost. Tišina v pisarni je lahko koristna pri specifičnih opravilih, ki zahtevajo visoko stopnjo koncentracije, a zmerni zvoki iz ozadja, kot na primer umirjena glasba ali kakofonija različnih zvokov (oddaljen klepet, brnenje klimatske naprave, zvok prometa z ulice, …), povečujejo kreativnost. Vsaj tako pravijo nekatere študije.
   
  Več o >
 • 28.12.2016

  Ne bodite dolgočasni s poslovnimi darili

  ​Ste že naročili ali celo kupili letošnja decembrska poslovna darila? Odlično! Vsem tistim, ki še izbirajo ali pa bodo nakup daril odlagali do zadnjega trenutka, namenjamo naslednje vrstice z idejami za izvirna poslovna darila, ki ne bodo končala kot praholovci, ali še huje, v zabojniku za smeti.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.