Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

IT POMOČNIK

 
 • 20.03.2018 | Tiskanje

  S temi nasveti boste mojster skeniranja

  Skeniranje dokumentov je z multifunkcijskimi napravami izjemno enostavno. Dokument položimo in poravnamo na stekleno površino, zapremo pokrov, izberemo, kam naj se shrani, ter pritisnemo gumb. Končano! Toda če imamo opravka s stranjo iz revije, natisnjeno fotografijo, starejšim, zbledelim dokumentom …, je dobro vedeti, kako skenirati z naprednejšimi nastavitvami, saj bo rezultat skeniranja tako bistveno boljši.
   
  Več o >
 • 20.03.2018 | Tehno miks

  Stvari, ki jih morate vedeti o pametnem domu

  Povezan, pametni dom ni znanstvena fantastika. Najosnovnejše gradnike pametnega doma, kot so Wi-Fi stikala in Wi-Fi vtičnice, lahko kupimo že v vsaki bolje založeni trgovini z opremo za dom. Zato je pomembno razjasniti nekaj osnovnih, a pomembnih pojmov glede “dodajanja pameti” vašemu domu. Da ne bi na koncu ostali s tanjšo denarnico in napol delujočimi napravami za pametni dom.
   
  Več o >
 • 16.02.2018 | Tehno miks

  Še huje bo: lažne novice v Sloveniji

  Verjetno ni uporabnika interneta, ki v zadnjem letu ne bi slišal za lažne novice (fake news). Zelo verjetno je nanje tudi že naletel in precej verjetno je, da sploh ni zaznal, da bere lažno novico. Če so spletna mesta, kot je na primer The Onion, očitna parodija in je vsakomur jasno, da tam objavljenim informacijam ne gre verjeti, pa je prave lažne novice zelo težko prepoznati kot takšne.
   
  Več o >
 • 16.02.2018 | Pisarna

  Videonadzor v vsak prostor

  Oprema za videonadzor še nikoli ni bila tako dostopna. IP videonadzorne kamere eden od diskontnih trgovcev občasno ponuja dobesedno poleg solate. Za vsega nekaj deset evrov. A če želimo, da je od videonadzora tudi kakšna korist, se moramo tega lotiti premišljeno. Nakup kamere je še najlažja stvar.
   
  Več o >
 • 16.02.2018 | Tehno miks

  Zakaj še vedno nimamo zmogljivejših baterij?

  Kolikokrat smo že lahko brali o ‘najnovejšem raziskovalnem preboju’ na področju shranjevanja energije, a naši mobilniki še vedno stežka zdržijo več kot dan ali dva uporabe brez polnjenja in doseg električnih avtomobilov še vedno ni primerljiv z dosegom tistih, ki jih poganjajo fosilna goriva. Kljub ogromnim vlaganjem v raziskave in razvoj novih baterij v zadnjem desetletju, od tega še vedno nimamo prav veliko - nekoliko zmogljivejše litij-ionske baterije, to je vse.
   
  Več o >
 • 18.01.2018 | Tehno miks

  Pozor: Nevidna nevarnost na spletu

  Funkcija, da si spletni brskalnik (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari …) zapomni prijavne podatke za spletna mesta, ki zahtevajo vpis uporabniškega imena in gesla, je priročna. Prihrani nam vsakokratno brskanje po spominu in vnašanje teh podatkov. Žal pa ta priročna funkcija ni brez tveganj. Že do zdaj je veljalo, da to ni najbolj varna možnost, z novim odkritjem raziskovalcev pa bi morali vsi takoj opustiti shranjevanje uporabniških imen in gesel v brskalnikih.
   
  Več o >
 • 18.01.2018 | Računalniki

  Wi-Fi: To morate vedeti

  Wi-Fi je tista tehnologija, o kateri večinoma ne razmišljamo. Razen tega, da na zaslonu izberemo želeno omrežje, vpišemo geslo in kliknemo “poveži”, se z drugim ponavadi ne ukvarjamo. Kljub temu je dobro vedeti nekatere stvari, ki se dogajajo v ozadju in lahko vplivajo na varnost in uporabniško izkušnjo. Še zlasti, če sami postavljamo svoje brezžično omrežje doma ali v pisarni.
   
  Več o >
 • 12.12.2017 | Tehno miks

  Podražitve telekomunikacijskih storitev - ker konkurence v resnici ni

  Prvega januarja bosta največja telekomunikacijska operaterja v državi, Telekom Slovenije in A1, podražila velik del svojih storitev. Dvig cen bo za določene uporabnike znaten. Tudi do 5 evrov. Kako je to mogoče, ko pa imamo, vsaj na papirju, konkurenčen in delujoč telekomunikacijski trg?
   
  Več o >
 • 12.12.2017 | Računalniki

  NEVARNO: Skrivni operacijski sistem v vašem računalniku

  Če imate računalnik novejšega letnika z Intelovim procesorjem, se v njem nahaja skrit operacijski sistem, katerega namen še ni povsem jasen. Jasno je le to, da ga lahko izkoristijo zlikovci in razne tri-črkovne agencije, sploh, ker so v njem že odkrili ranljivosti.
   
  Več o >
 • 12.12.2017 | Računalniki

  Varnostne kopije doma - to morate vedeti

  Zavedanje o pomembnosti varnostnih kopij je zadnja leta k sreči vedno bolj razširjeno. Čeprav gre težko z jezika, je vendarle treba priznati, da so izsiljevalski kriptovirusi naredili tudi nekaj koristnega - zaradi njih se je v splošni javnosti začelo več govoriti o tem, kako pomembno je imeti varnostne kopije. Ne samo zaradi kriptovirusov ali druge zlonamerne računalniške nesnage. Podatke lahko izgubimo tudi zaradi okvare diska, lastne napake, ko npr. po nesreči nepovratno izbrišemo podatke, zaradi tatvine, naravne nesreče, požara …
   
  Več o >
 
Prvi23456ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

  1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.