Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

IT POMOČNIK

 
 • 10.10.2018 | Tehno miks

  Zato se podjetja bojijo umetne inteligence

  Nedavno objavljeni podatki IBM-ove raziskave sporočajo, da se podjetja zanimajo za umetno inteligenco (AI), a se je hkrati tudi bojijo. Kar 82 odstotkov podjetij razmišlja o umetni inteligenci ali jo že uvaja, pri čemer jo želijo uporabiti za ustvarjanje in rast prihodkov. Toda AI je zaenkrat še velika črna skrinja, katere delovanja še ne poznamo dovolj dobro. Tako ne preseneča, da se podjetja bojijo morebitnih težav z odgovornostjo za odločitve, ki bi jih sprejela umetna inteligenca. Dodatno težavo predstavlja tudi pomanjkanje ljudi in znanja za upravljanje z umetno inteligenco.
   
  Več o >
 • 10.10.2018 | Računalniki

  Kateri oblak je najboljši za vas?

  Dropbox, Google Drive, Microsoft One Drive, Amazon Drive, Apple iCloud … in še mnogi drugi. Ponudnikov shranjevanja v oblaku je veliko, a katerega izbrati? Za vas smo se zakopali v podatke in napravili primerjavo, kateri je cenovno najugodnejši in kateri upraviči svojo ceno z dodatnimi funkcionalnostmi.
   
  Več o >
 • 17.09.2018 | Tiskanje

  Tiskalnik vas lahko izda in spravi v zapor

  Nekoč so nas hollywoodski filmi “izobraževali”, da občutljivih sporočil ne smemo pisati na roke ali na pisalni stroj. Pri slednjem namreč forenziki na podlagi individualnih značilnosti posameznega pisalnega stroja zlahka dokažejo povezavo med natipkanim besedilom in uporabljenim pisalnim strojem. Zato so ugrabitelji in ostali nepridipravi nekoč izrezovali besede in črke iz časopisnih člankov in tako poskušali roki pravice preprečiti, da bi jih odkrila.
   
  Več o >
 • 17.09.2018

  Šifriranje bi lahko postalo v praksi neuporabno

  Šifriranje ali enkripcija je temelj varnega računalništva in telekomunikacij - od shranjevanja podatkov, do njihovega prenašanja prek interneta in drugih omrežij. V preteklosti je bilo rezervirano samo za vojaške, državne in akademske kroge, civilistom je bila uporaba enkripcije zelo otežena. Združene države Amerike so do leta 1992 prepovedovale izvoz kriptografskih tehnologij in naprav, šele v naslednjih osmih letih je bila prepoved postopoma odpravljena (z nekaj izjemami).
   
  Več o >
 • 17.09.2018 | Tehno miks

  Kam je najbolje skriti truplo (ali kako na prvo stran na Googlu)

  Če bi na internetu želeli skriti truplo, bi ga bilo najbolje odložiti na dnu druge strani iskalnih zadetkov na Googlu. Ni daleč od resnice, kajti zelo malo je ljudi, ki ob iskanju na Googlu odjadrajo še na drugo stran zadetkov. Kaj šele na tretjo, četrto, peto … deseto. Logična posledica je, da si zaradi tega vsakdo želi s svojo spletno stranjo priti na prvo stran zadetkov. Toda kako, če si tja želi še na stotine, včasih na tisoče in deset tisoče konkurentov? Odgovor se skriva v kraticah SEM in SEO.
   
  Več o >
 • 21.08.2018 | Tehno miks

  Prednosti in pasti plačevanja z mobilnim telefonom

  Mobilno plačevanje je sodeč po tem, kako si vsi želijo odrezati svoj kos pogače, naslednja velika stvar. Poleg globalnih igralcev, kot so Google (Google Pay), Apple (Apple Pay), Samsung (Samsung Pay) in ostali, se prebujajo tudi domače banke in drugi ponudniki. Tako je komitentom NLB na voljo NLB Pay, Abanka ima Abadenarnico, imetniki Mercatorjeve plačilne kartice lahko uporabljajo mobilno denarnico M Pay, Petrol pa je do svoje rešitve prišel z nakupom platforme mBills od Halcoma.
   
  Več o >
 • 21.08.2018 | Multimedia

  Živeti brez televizorja (poglejte te številke!)

  Letos mineva desetletje, odkar v stanovanju nimam televizorja. Še vedno se najdejo ljudje, ki so nad tem začudeni, a na drugi strani je vedno več tistih, ki so se ravno tako odločili pomahati televizorju v slovo. Če je bila odpoved temu samoumevnemu kosu zabavne elektronike pred desetletjem še označena kot dejanje čudaškosti, danes ljudje že bolje razumejo, zakaj nekdo enostavno ne potrebuje televizijskega sprejemnika.
   
  Več o >
 • 21.08.2018 | Tiskanje

  Naredi sam: manjše tiskovine (letaki, ceniki, katalogi)

  Marsikatero manjšo tiskovino, kot je na primer informativni letak, cenik, manjši katalog in podobno, lahko izdelamo sami ali kot se reče, v hiši. Marsikaj lahko z nekaj smisla za oblikovanje naredimo že v urejevalniku besedil, še več pa omogočajo namenski programi za namizno založništvo, od katerih velja izpostaviti dva: brezplačen Scribus ter plačljiv Adobe InDesign. Naročnina na slednjega stane 25 evrov mesečno, če zakupimo samo ta program, ali 70 evrov mesečno, če zakupimo celoten paket orodij Adobe Creative Cloud.
   
  Več o >
 • 18.07.2018 | Računalniki

  ‘Kitajski’ prenosniki - nič več tabu

  Večina prenosnikov je narejenih na Kitajskem ali v drugih azijskih državah s poceni delovno silo. Tudi če se na njih bleščijo logotipi znanih znamk. Obstajajo pa tudi ‘domači kitajski’ prenosniki, ki so za polovico ali še več cenejši od uveljavljenih zahodnih znamk. V naše kraje jih ljudje največkrat naročajo iz znanih kitajskih spletnih trgovin, kot so Aliexpress, Gearbest in podobne. Kje je trik?
   
  Več o >
 • 18.07.2018 | Tehno miks

  Popravilo zavor prek interneta - vas je že kaj strah?

  Pred mesecem dni je Tesla pri svojem najnovejšem in cenovno najdostopnejšem avtomobilu Model 3 na daljavo posodobila programsko opremo, ki krmili delovanje zavor. To so storili potem, ko je revija ameriške organizacije za varstvo potrošnikov objavila kritiko, da Tesla Model 3 za zaustavitev pri hitrosti 96 km/h (60 milj na uro) potrebuje kar 46 metrov, kar je 2 metra več od zavorne poti več kot 2 toni težkega pick-upa Ford F-150, ki se ustavi v 44 metrih.
   
  Več o >
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

  1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.