Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

To najbolj motivira IT-jevce (ne, to niso trendovske pisarne)

10.10.2018

To najbolj motivira IT-jevce (ne, to niso trendovske pisarne)

Delodajalci in iskalci IT-jevskega kadra v zaposlitvenih oglasih radi omenjajo trendovske pisarne, neomejene količine kave, sveže sadje, mize za biljard, članarine za fitnes, redne teambuildinge in podobne bonuse, ki naj bi kandidate navdušili za zaposlitev. Toda, ali so to res stvari, ki vplivajo na zaposlitveno odločitev IT-jevca? Pogovori s prijatelji in znanci iz branže kažejo, da ne.

Resnica o plači

Medtem ko marsikje preberemo, da za sposobne in visokoizobražene kadre plača danes ni več glavni motivator za izbiro določene zaposlitve, bi to težko posplošili tudi na (vso) IT-populacijo. Izjave prijateljev in znancev, pa tudi zapisi na spletnih forumih in zaprtih diskusijskih skupinah pravijo, da je višina plače še vedno zelo pomembna.

Nihče ne hodi v službo, da bi se tam družil in zabaval, za to grem ven s prijatelji. V službo hodim zato, da zaslužim,” pravi znanec. O teambuildingih in 'prostovoljno obveznem' druženju s sodelavci izven delovnega časa nima dobrega mnenja. Prepričan je, da gre za modno muho, ki nima nobenega učinka na počutje in produktivnost. Vsaj v njegovem oddelku so takšne reči vsem odveč in jih doživljajo kot obremenitev, ne sprostitev.

Če me želi delodajalec bolj motivirati, naj mi dvigne plačo in s tem pokaže, kako pomemben sem zanj. Vsi ti fancy prostori s kavči, videoigrami itd. so namenjeni samo temu, da bi še več časa preživeli v službi. Ne, hvala,” je dejal drug znanec, ki sem ga pobaral za mnenje o tem.

Dobro vzdušje kot ga razumejo IT-jevci

Iskren nasvet delodajalcem: dobrega vzdušje za IT-jevce ne pomeni zofa v pisarni in motivacijski citati na stenah, temveč korekten odnos sodelavcev in nadrejenih, razumni roki, urejeni in razumljivi delovni procesi, sproščeno okolje brez nepotrebnega stresa ter (tega nikakor ni mogoče dovolj poudariti) mir, v katerem lahko delajo, ne da bi jih kdo motil ali jim gledal pod prste. Tako zelo moderne odprte pisarne so za IT-jevce ena največjih nočnih mor. Če vas to ne prepriča, naj dodam še, da dokazano zmanjšujejo produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih (vir, vir).

Med IT-jevci je nadpovprečno število introvertov, zato je to pomembno upoštevati tako pri sami prostorski ureditvi (manjše pisarne, kotički za zasebnost, čim manj hrupa) kot pri skrbi za dobro vzdušje na delovnem mestu. V prvi vrsti to pomeni spoštljiv in pravičen odnos do zaposlenih, nič spletkarjenja in psiholoških ‘igric’ ter nič ali čim manj siljenja k skupinskim obveznostim, ki nimajo zveze s samim delom.

Sprašujte jih o znanju in projektih, ne o tem, kje se vidijo čez 10 let

Nisem še srečal človeka, ki bi se na zaposlitvenih razgovorih veselil vprašanj, namenjenih osebnostnemu profiliranju. Prav tako še nisem srečal IT-jevca, ki se mu takšna vprašanja ne bi zdela neumna. Seveda delodajalca z vso pravico zanimajo osebnostne lastnosti kandidata, toda to, ali je osebnostno primeren za delo v določenem kolektivu, se da ugotoviti tudi brez vprašanj, ki na trenutke celo žalijo kandidatov intelekt.

Nasprotno IT-jevci radi govorijo o svojih preteklih projektih, znanju, tehnologijah, izzivih prihodnosti. Postavljajte jim tovrstna vprašanja in skozi odgovore ter način komuniciranja boste spoznali tudi njihove osebnostne lastnosti. Zapomnite si: IT-jevci se želijo na zaposlitvenih razgovorih pogovarjati o vsebinskih stvareh. Poskrbite za kompetentne sogovornike, ki jim bodo prizanesli s stereotipnimi vprašanji in puhlicami.

IT-jevec je v osnovi nezahteven

Če upoštevamo vse to, IT-jevec v službi pravzaprav ne zahteva veliko. Še najmanj drage in modno opremljene pisarne ter druge materialne stvari, ki niso neposredno povezane z delom. Precej bolj kot raznih modernih bonusov, navedenih v uvodu, se bo razveselil višje plače, dodatnih dni dopusta in možnosti dela od doma.

Nagradite ga lahko tudi z zaupanjem - namesto beleženja časa prisotnosti na delovnem mestu naj štejejo rezultati. In motivirate s tem, da bo lahko šel prej domov ali imel več dni dopusta, če bo delo opravljeno pred rokom. Samo ne silite ga v stvari, ki nimajo zveze z vsebino njegovega dela.

A.M.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

    1. Panna d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.