Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

IT POMOČNIK

 
 • 18.01.2018 | Tehno miks

  Pozor: Nevidna nevarnost na spletu

  Funkcija, da si spletni brskalnik (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari …) zapomni prijavne podatke za spletna mesta, ki zahtevajo vpis uporabniškega imena in gesla, je priročna. Prihrani nam vsakokratno brskanje po spominu in vnašanje teh podatkov. Žal pa ta priročna funkcija ni brez tveganj. Že do zdaj je veljalo, da to ni najbolj varna možnost, z novim odkritjem raziskovalcev pa bi morali vsi takoj opustiti shranjevanje uporabniških imen in gesel v brskalnikih.
   
  Več o >
 • 18.01.2018 | Računalniki

  Wi-Fi: To morate vedeti

  Wi-Fi je tista tehnologija, o kateri večinoma ne razmišljamo. Razen tega, da na zaslonu izberemo želeno omrežje, vpišemo geslo in kliknemo “poveži”, se z drugim ponavadi ne ukvarjamo. Kljub temu je dobro vedeti nekatere stvari, ki se dogajajo v ozadju in lahko vplivajo na varnost in uporabniško izkušnjo. Še zlasti, če sami postavljamo svoje brezžično omrežje doma ali v pisarni.
   
  Več o >
 • 12.12.2017 | Tehno miks

  Podražitve telekomunikacijskih storitev - ker konkurence v resnici ni

  Prvega januarja bosta največja telekomunikacijska operaterja v državi, Telekom Slovenije in A1, podražila velik del svojih storitev. Dvig cen bo za določene uporabnike znaten. Tudi do 5 evrov. Kako je to mogoče, ko pa imamo, vsaj na papirju, konkurenčen in delujoč telekomunikacijski trg?
   
  Več o >
 • 12.12.2017 | Računalniki

  NEVARNO: Skrivni operacijski sistem v vašem računalniku

  Če imate računalnik novejšega letnika z Intelovim procesorjem, se v njem nahaja skrit operacijski sistem, katerega namen še ni povsem jasen. Jasno je le to, da ga lahko izkoristijo zlikovci in razne tri-črkovne agencije, sploh, ker so v njem že odkrili ranljivosti.
   
  Več o >
 • 12.12.2017 | Računalniki

  Varnostne kopije doma - to morate vedeti

  Zavedanje o pomembnosti varnostnih kopij je zadnja leta k sreči vedno bolj razširjeno. Čeprav gre težko z jezika, je vendarle treba priznati, da so izsiljevalski kriptovirusi naredili tudi nekaj koristnega - zaradi njih se je v splošni javnosti začelo več govoriti o tem, kako pomembno je imeti varnostne kopije. Ne samo zaradi kriptovirusov ali druge zlonamerne računalniške nesnage. Podatke lahko izgubimo tudi zaradi okvare diska, lastne napake, ko npr. po nesreči nepovratno izbrišemo podatke, zaradi tatvine, naravne nesreče, požara …
   
  Več o >
 • 17.11.2017 | Računalniki

  Microsoft ponudil zaščito pred kriptovirusi

  V jesenski posodobitvi za Windows 10 (Fall Creators Update, 1709) se nahaja uporabna novost, ki pa je privzeto izklopljena. Gre za zaščito, ki je del Windows Defenderja in zlonamernim aplikacijam (vključno z izsiljevalskimi kriptovirusi) onemogoča spreminjanje datotek v zaščitenih direktorijih oz. mapah.
   
  Več o >
 • 17.11.2017 | Računalniki

  Nevaren internet stvari

  Zadnje čase skoraj ne mine mesec, da ne bi brali o novem varnostnem incidentu, v katerega so vpleteni izdelki s skupnim imenovalcem ‘internet stvari’ (Internet of Things - IoT). Gre za naprave, kot so pametni termostati, povezljive nadzorne kamere, vremenske postaje, pametne ključavnice in podobno, ki so povezane v internet, a je pri njih praviloma slabo poskrbljeno za varnost. Kaj lahko pri tem stori uporabnik? Več v nadaljevanju.
   
  Več o >
 • 17.11.2017 | Tehno miks

  Telefon za 1.400 evrov. Resno?

  V trgovine je prišel iPhone X, za katerega je treba odšteti 1.200 ali 1.400 evrov, odvisno od količine vgrajenega pomnilnika. Ljudje so tudi tokrat zanj čakali v vrstah, kar pomeni, da so pripravljeni plačati toliko za žepno napravo za komuniciranje. Ob tem so se ob forumih in tudi ob starih dobrih gostilniških šankih vrstile razprave, kdo je tako nor, da plača toliko za telefon.
   
  Več o >
 • 11.10.2017 | Tehno miks

  5 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete prodajati na spletu

  Postaviti spletno trgovino in objaviti izdelke je enostavno. Pravzaprav najlažje od vseh opravil, če se odločite za spletno prodajo. Najbolj zapletene stvari se skrivajo v ozadju. Lahko še zahtevnejše kot pri prodaji v fizični prodajalni. Zato smo pripravili seznam 5 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete prodajati na spletu oziroma preden se sploh podate na to zanimivo, a tudi zahtevno odisejo.
   
  Več o >
 • 11.10.2017 | Pisarna

  Izvedel sem digitalno transformacijo in prihranil čas

  Besede brenčavke (ang. buzzwords) preziram iz dna duše. Gre za tiste besede, ki se jih nekdo spomni ali zgolj potegne iz naftalina in potem jih vsi pograbijo in se trudijo biti moderni. Ali v trendu, kot se lepše sliši. Tudi digitalna transformacija je ena takih. Zelo verjetno je, da ste že slišali zanjo. Če izraz uporabljamo v poslovnem svetu, v najširšem smislu označuje digitalizacijo vseh vidikov in področij poslovanja.
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.