Prijava

Prijava

 
 
 

Registracija

 
 
 

IT POMOČNIK

 
 • 12.07.2017 | Tehno miks

  Jeseni država poostreno nad s.p.-je

  Če se bodo uresničile napovedi in želje vlade, lahko jeseni pričakujemo spremembe zakonodaje, ki naj bi otežile “delo prek s.p-ja”. Govora je o tisti vrsti dela na podlagi civilnopravne pogodbe, kjer so prisotni elementi delovnega razmerja - tako imenovano prekarno delo torej. Tudi v primeru, ko je interes za takšno vrsto sodelovanja obojestranski, torej tako na strani “delodajalca” kot na strani “delavca s.p.-jevca”, zakon in inšpektorji ne bodo poznali milosti.
   
  Več o >
 • 12.07.2017 | Multimedia

  Svetujemo: Ali potrebujem akcijsko kamero in kakšno?

  Začetna moda akcijskih kamer, ki jo je začel GoPro, se je nekoliko umirila in zdaj lahko trezno pogledamo na to, ali je nakup kamere za snemanje svojih (takšnih in drugačnih) podvigov sploh smiseln in če je - na kaj je pri izbiri treba biti pozoren.
   
  Več o >
 • 12.07.2017 | Računalniki

  Chromebook - ali lahko nadomesti običajen prenosnik?

  Prenosniki Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS so cenejši od običajnih prenosnikov. Ne brez razloga. Njihova strojna oprema je optimizirana za poganjanje Googlovega sistema, ki je procesorsko manj požrešen, zaradi koncepta dela v oblaku pa potrebuje tudi minimalno prostora za lokalno shranjevanje. Glavno vprašanje: ali je lahko Chromebook zamenjava za običajen prenosnik?
   
  Več o >
 • 14.06.2017 | Tehno miks

  Poglejte, kaj morate vedeti, če potujete v ZDA

  Potujete ali nameravate potovati v ZDA? Tamkajšnji mejni organi imajo že dalj časa pooblastilo, da na mejni kontroli pregledajo vsebino vaših elektronskih naprav. Odkar je na oblasti predsednik Donald Trump naj bi bili tovrstni pregledi čedalje pogostejši, mejni organi pa naj bi zahtevali celo izročitev gesel za dostop do podatkov na elektronskih napravah ter uporabniških podatkov za družbena omrežja.
   
  Več o >
 • 14.06.2017 | Tehno miks

  Google vam bo po novem sledil tudi v fizičnem svetu

  Da nam spletni velikani sledijo na vsakem virtualnem koraku, smo se nekako navadili in sprejeli za dano. Hočeš-nočeš, temu se danes ne da več izogniti, razen če bi se odločili zelo omejiti našo dejavnost na spletu. Kar pa je, glede na vedno bolj digitalno povezan svet, oprostite izrazu, uriniranje proti vetru.
   
  Več o >
 • 14.06.2017 | Tehno miks

  To morate vedeti o odpravi mobilnega gostovanja v EU

  Od 15. junija dalje je doplačevanje za uporabo mobilne telefonije v drugih državah članicah EU, zgodovina. A čeprav naj bi veljalo načelo “roam like at home” (gostuj kot da si doma), nekaj omejitev ostaja. Večinoma so povezane s prenosom podatkov in t.i. pravično uporabo, s čimer je Evropska komisija želela preprečiti selitev uporabnikov k mobilnim operaterjem v državah z nižjimi cenami mobilnih storitev.
   
  Več o >
 • 23.05.2017 | Pisarna

  Ne bodite amater - PDF in pika!

  Ali tudi vi pošiljate dopise in druge dokumente v Wordovih datotekah? Potem nujno preberite naslednje vrstice. Razen izjemoma (več o tem v nadaljevanju) je namreč pošiljanje Wordovih datotek dokaj nespametno početje.
   
  Več o >
 • 23.05.2017 | Tehno miks

  5 pomembnih trikov za večjo spletno prodajo

  Ne, to ni še en članek, ki vam obljublja, da boste povečali vašo spletno prodajo, če boste upoštevali spodnje nasvete. Nemogoče je namreč podati univerzalne nasvete, ki bodo uporabni za vse vrste spletnih trgovin, za vse vrste izdelkov in za vse ciljne skupine kupcev. Zato ni nujno, da bo kaj od naštetega pri vas delovalo. A vredno je poskusiti. Pravzaprav je poskušanje in merjenje odzivov najpomembnejši nasvet, ki vam ga lahko damo. Zato začnimo kar z njim.
   
  Več o >
 • 23.05.2017 | Pisarna

  Ne zafrknite se z napačno pisavo

  Pisave (fonti) imajo zelo velik vpliv na samo sporočilo ter na prejemnika sporočila. Enako sporočilo zapisano s pisavo Open Sans, Times New Roman ali Comic Sans (lahko) učinkuje povsem drugače. Čeprav zavedanje o pomenu izbire primerne pisave raste, se v poslovni komunikaciji še vedno premalo ljudi zaveda, kako pomembno je izbrati namenu in sporočilu primerno pisavo.
   
  Več o >
 • 18.04.2017

  Načrtovana pokvarljivost - kako premagati sistem?

  Težko se je znebiti občutka, da so naprave namenoma narejene tako, da se pokvarijo kmalu po izteku garancije. Na spletu lahko najdemo številna pričevanja lastnikov mobilnih telefonov , ki so jih kmalu po izteku garancijske dobe začele pestiti težave. Zatikanje, neodzivnost, slabša avtonomija baterije ... pa čeprav se v sami uporabi telefona in aplikacij ni spremenilo nič. Ali je možno, da proizvajalci vgradijo programsko stikalo, ki povzroči, da po določenem času začne telefon povzročati težave, čeprav se v resnici (na strojnem delu) ni nič pokvarilo?
   
  Več o >
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih / nasvetih in ugodnostih!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.